Meer dan een modderkeuken: we bouwden een natuurspeelplekje in onze tuin


We hebben geen al te grote tuin, maar met een echt buitenmannetje in huis, wouden we toch een origineel plekje maken voor ons zoontje. We kozen dus voor een natuurspeelplek. Benieuwd wat we gemaakt hebben? Lees dan hieronder verder!


Ondergrond

Voor de ondergrond kozen we voor speelschors. Dit is iets zachter dan gewoon schors. Perfect om op te spelen, maar ook ideaal om mee te spelen want de schors belandt vaak mee in de potten en de pannen van zijn modderkeuken.


Modderkeuken

Het belangrijkste aan onze natuurspeeltuin was een modderkeuken. Niets leuker dan kneden, gieten, scheppen, … Ik maakte zelf het ontwerp en een vriend van ons zorgde voor de uitwerking. Wil je er zelf eentje maken? Let dan vooral op de hoogte, zodat de kids makkelijk aan alles aan kunnen. Je kan de modderkeuken aanvullen met pollepels, potten, pannen… en aankleden met leuke plantjes. In de zomer zorgen we voor regenwater dat via een vijverpompje door het kraantje komt. Zo hoef je geen tuinslang (en dus geen liters (regen)water)) aan het kraantje hangen.


Zandbak

Een zandbak kan uiteraard ook niet ontbreken in een natuurspeeltuin. Of we er af en toe spijt van hebben? Ja, haha! Dat zullen veel ouders wel hebben als hun huis vol met zand ligt. Al is zijn glimlach tijdens het (zelfstandig) spel voldoende om het zand in de living door de vingers te zien. We kozen trouwens voor een dubbele zandbak. De ene bak gebruiken we voor al het (zand)speelgoed en de andere bak zit vol met zand.


Speelhuisje

We kozen bewust voor een houten speelhuisje, dat perfect aansluit bij het natuurspeelplekje. Na heel wat opzoekwerk, kwamen we uit bij het speelhuisje van Doenya. Prijs-kwaliteit is dit huisje perfect en Louiz heeft er al uuuren doorgebracht. Het speelhuisje beschikt ook over een telefoon en klein keukentje. Louiz wisselt dus regelmatig af tussen zijn modderkeuken en het keukentje in zijn huisje. Vaak gebruikt hij beiden in één spel. We vinden het huisje zelf ook goed passen in onze tuin en je kan zelf nog plantjes of bloemen in de vensterbankjes zetten om de tuin wat op te fleuren.


Bobijn

Als speeltafel kozen we voor een houten bobijn. Perfect om in de zomer te gebruiken als speeltafel om te kleuren, met modder te spelen of met water op te spelen.

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts