Op uitstap naar Speelbos Joekelbos in Oudsbergen (Limburg)

Hét grootste speelbos van België? Dat moesten we toch eens uitgetest hebben 🙂 En uitgetest hebben we het zeker, want Louiz vond het geweldig om overal in, op en over te klimmen.


Routes
Bij de ingang van het Joekelbos kan je kiezen om de korte of lange wandelroute te nemen.

Korte route
Deze route is 0,8km lang en verhard. Ideaal voor kinderwagens en minder mobiele personen.

Lange route
Wij kozen ervoor om de lange route te doen. Deze is in principe onverhard, maar we hadden de buggy mee en dit was goed te doen. De lange route is 2km en loopt over de duin.


Uren speelplezier
Langs de wandelroutes vind je verschillende (houten) speeltuigen zoals een klimberg, steltenparcour, schuilhut, schommel en hangmat. Neem je de lange route? Dan kunnen de kids in het duinenzand zandkastelen bouwen of met de waterpomp spelen. Langs de korte route ligt ook een waterspeelplek. Hier kan je over de boomstammen lopen in het water of met de waterpomp spelen. Het fijne aan dit bos? In het hele bos mag je de wandelpaden verlaten. De kids kunnen zich dus volledig uitleven door kampen te bouwen, te klimmen, te klauteren of zich te verstoppen.


Dieren-zoektocht
In het bos zitten 9 verschillende houten dieren verstopt. Ze liggen langs de wandelroute. Kunnen de kids ze vinden?


Picknicken
In het bos zijn een aantal picknicktafels aanwezig. Aan de duin ligt zelfs een grote picknicktafel van 9 meter lang, plek genoeg dus om lekker te picknicken! 🙂


Praktisch
❥ Adres: Speeltuinstraat, Oudsbergen
❥ Parking: Aanwezig aan de ingang en gratis
❥ Het Joekelbos is vrij toegankelijk
❥ Bostoilet aanwezig op het terrein. Opgelet: Breng je eigen wc-papier mee!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts