Een blotevoetenpad, picknickplek én speelparadijs in één: Roomkouter in Temse

In mijn zoektocht naar unieke plekken vond ik er eentje in Steendorp, een deelgemeente van Temse. En wat voor één! De kids kunnen er zich volledig uitleven op het speelfort, in de speelweide of op het blotevoetenpad. De ouders? Die kunnen van iets lekkers genieten op een deken in het gras of op één van de picknicktafels. Dat het weer een toppertje was! Benieuwd? Onder de foto’s vind je meer info!


Park en natuur

Roomkouter bestaat uit een park- en een natuurgebied. In het natuurgebied staan grazers vrij in de natuur dus hier zijn geen honden toegelaten, maar het is hier wel prachtig om te wandelen. Wij deden helaas geen wandeling door tijdsgebrek, maar kozen ervoor om te gaan spelen in het parkgebied. Hier vind je speeltuigen, een speelweide, een blotevoetenpad, een speelfort en verschillende picknicktafels. Leuk dus voor een half dagje plezier. Wil je er een daguitstap van maken? Dan kan je het parkgebied combineren met een wandeling in het natuurgebied of rond het Fort van Steendorp. Enkele wandelingen vind je hier terug.


Kidsproof genieten in Roomkouter

Dat het hier een waar speelparadijs is voor de kids was al snel duidelijk. We liepen het domein nog maar op of Louiz zijn loopfietsje werd al aan de kant gegooid om het (mini) blotevoetenpad op te gaan. Het was niet zo heel warm dus Louiz besloot om er een schoenenpad van te maken, maar hij vond het geweldig. Wel 10 keer ging hij het pad op en af terwijl ik me installeerde op één van de picknicktafels met een restje ontbijt. Perfecte start van onze uitstap! Niet veel later ontdekten we de speeltuin, het speelfort en de grote speelweide. Met spijt in het hart moesten we na een tweetal uurtjes al terug vertrekken om op tijd op onze afspraak te zijn, maar één ding is zeker .. we komen hier snel nog eens terug!


Praktisch

❥ Adres: Kapelstraat 170 – Temse
❥ Parking: Je kan gratis parkeren op de Kapelstraat
❥ Buggyproof: Ja, maar je moet wel over gras rijden dus ik zo een buggy met grote banden aanraden
❥ Rolstoelproof: Ja, maar je moet over gras rijden
❥ Doggyproof: Ja, enkel in het parkgebied, NIET in het natuurgebied!
❥ Picknicken: Er zijn verschillende picknicktafels en een grote grasweide

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts