Getest en goedgekeurd: het AeroMoov reisbed

Of beter gezegd: meer dan goedgekeurd! We gebruiken het AeroMoov reisbed al sinds Louiz zijn geboorte, nu meer dan 4 jaar geleden en zijn nog altijd fan! Waarom? Dat lees je hieronder!


Reisbed en speelpark in één

Wij nemen het reisbedje eigenlijk steeds mee op vakantie, ook al is er een babybedje in het hotel of vakantiehuis aanwezig, omdat we het ook gebruiken als speelpark in de tuin of aan het zwembad. We nemen het reisbed trouwens ook mee naar de zee. Doordat het zo snel is opgezet en toegeplooid, is het handig om de mini daarin te laten spelen of slapen op het strand. Door het UV-scherm zijn de kids ook veilig beschermd tegen de zon.


De voordelen

We gaan er niet om liegen, toen we de grootte van het opgeplooide reisbedje zagen, verschoten we even. Tot we het gewicht voelde .. want het reisbed weegt amper 5kg! Achteraf gezien vinden we het ook wel handig dat hij opgeplooid zo ‘plat’ is, want hij kan makkelijk onderaan de kofferruimte liggen. Maar dé reden waarom we zo’n fan zijn? Het reisbedje is in enkele seconden opgezet én toegeplooid. I-de-aal!

In het begin lag Nowa nag op het tussenniveau, waardoor we enerzijds niet zo diep hoefden te bukken, maar anderzijds ook makkelijker naar hem konden kijken als we bijvoorbeeld aan het spelen waren met Louiz. Eens ze 6kg wegen of kunnen zitten, haal je het tussenniveau er uit en liggen ze op het onderste niveau van het bedje.

Ps. We proppen trouwens vaak ook nog van alles in de handige opbergzak zoals een dekentje, knuffel, babyfoon,… als we op weekend gaan of de kids bij iemand gaan logeren.


Q&A

Er kwamen op Instagram heel wat vragen binnen over het gebruik van het reisbedje. Hieronder beantwoord ik de meest voorkomende vragen:


Kan je het reisbedje meenemen op het vliegtuig?

Zeker! Je kan dit gewoon als bagage voor de baby inchecken, net zoals een buggy. Best wel even op voorhand checken bij je vliegtuigmaatschappij hoeveel stuks je mag meenemen. Wij nemen standaard een buggy en de AeroMoov mee, de rest van Nowa (of vroeger Louiz) zijn bagage gaat in onze koffer OF in de opbergzak van de AeroMoov (ideaal trouwens om zo plaats te besparen in de reiskoffer of geen extra bagage te hoeven betalen). Het reisbedje kan je, na het aanmelden bij de incheckbalie, makkelijk droppen bij de ‘oversized luggage’. Afhankelijk van de luchthaven van aankomst, komt het bedje dan toe op de band van de ‘oversized luggage’ of bij de gewone bagage. Bij landen check je dit best even bij het personeel.


Is het matras genoeg ondersteunend?

Het matras is gemaakt van PU-schuim waardoor het een goede ondersteuning aan het rugje geeft. De onderkant van het matrasje (binnenin) is voorzien van een hardere plaat. Die verharding houdt ook de koude tegen die van de ondergrond in het bedje zou kunnen komen.


Tot welke leeftijd kan ik het reisbed gebruiken?

Wij gebruikten dit bij Louiz tot de leeftijd van 2,5 jaar. Nadien sliep hij op vakantie in een groot bed met onze opblaasbare bedrand. Het matras is, op de laagste stand, 110x60cm. Je kan het bedje dus gebruiken tot ze er nog comfortabel in liggen of tot ze zelfstandig uit het reisbedje zouden kruipen.


Kan je het muggennet en het zonnescherm combineren?

Ja, je kan beide samen gebruiken. Eerst doe je het muggennetje over het reisbed. Nadien duw je het muggennetje wat weg zodat je aan de velcro strip kan om het zonnescherm erover te plaatsen.


Is het reisbedje makkelijk proper te maken na een dagje strand?

Als we de AeroMoov meenemen op het strand, halen we hem leeg (dekentje, matrasje en knuffels eruit) en schudden dan het zand er even vanaf. Dit gaat super gemakkelijk! Bij het opplooien leg ik hem op een ligstoel (als we er eentje hebben) of op één van de strandhanddoeken waardoor er geen zand mee in de zak kruipt. Je kan het reisbed trouwens ook makkelijk proper maken met een vochtige doek, mocht dat nodig zijn.Voor dit artikel werkten we samen met AeroMoov. Sunkissed werkt enkel samen met bedrijven of merken waar we zelf 100% achter staan. Ons doel is steeds op een authentieke, eerlijke en persoonlijke manier inspiratie te geven.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts