Wandelen in Terhills met een peuter

We waanden ons net even op vakantie in Terhills (beter gekend als Connecterra) met het uitzicht en het zonnetje op ons gezicht. Het stond echt al héél lang op mijn to-do-lijstje, alleen had ik bang dat het voor Louiz geen top-uitstap zou zijn. Had ik op voorhand geweten hoe leuk het was, waren we sowieso al véél sneller gegaan 🙂


Wandelroute
We kozen ervoor om de blauwe wandelroute te doen. We deden zot en namen onze buggy mee, we zouden daar dan wel zien hoe we het zouden oplossen. Al viel er niet veel op te lossen, want de wandelpaden zijn goed toegankelijk met een buggy. Is het volledig buggyproof? Neen, want je moet wel 3 trappen na mekaar omhoog. We namen de buggy dus op, gingen de trap op en begonnen nadien aan onze tocht naar boven. Het is even duwen, maar het is zéker gelukt. Louiz is net 22 maanden en stapte zelf al stukjes naar het panorama. Als je kinderen groter zijn, is er zeker mogelijkheid om hen zelf de route te laten stappen.

De blauwe wandelroute is 3,9km lang en gaat via het panoramazicht op de lange terril. Het is een perfecte wandelroute & -afstand om met kids te doen als je graag van het uitzicht wil genieten. Boven op de Terill heb je voldoende vlakke stukken waar de kids even kunnen rondlopen.

Alle wandelroutes zijn goed aangeduid met bordjes doorheen het Nationaal park. Een plannetje kan je aan de start vinden. Hierop staan alle verschillende routes.


Kidsproof?
Absoluut! Louiz heeft zich enorm geamuseerd. Hou er wel rekening mee dat de speeltuin zich aan de ingang van het ‘park’ bevindt. Als je net als ons kinderen hebt die mega enthousiast worden als ze een speeltuin zien … dan reken je best al wat marge in de wandeltijd zodat je eerst bij de speeltuin kan stoppen ofwel verzin je op voorhand al een afleidingsmanoeuvre (wij kozen voor het tweede, lang leve extra snacks in de rugzak!).


Speeltuin
De speeltuin aan de ingang is echt geweldig voor de kids en bestaat vooral uit natuurlijke materialen. Er zijn zowel speeltuigen voor grotere kinderen als voor peuters. Naast de speeltuin is er voldoende ruimte om spelletjes te spelen op een dekentje of met een bal te spelen. We hadden ook wat zandspeelgoed mee zodat Louiz in de zandbak kon spelen. Wij gebruikten het grasveld om tijdens de dut van Louiz wat te chillen en een boekje te lezen.


Picknicken
Over het hele park zijn er verschillende picknicktafels en picknickplekken voorzien. Opgelet: Voorzie zeker vuilzakjes want er staan niet overal vuilbakken. Op die manier kan je je restjes meenemen en op het einde aan de speeltuin weggooien of mee naar huis nemen.


Praktisch
❥ Startpunt: Zetellaan, 3630 Maasmechelen
❥ Parking: Gratis aan het startpunt
❥ Aantal km: 3,9km (langere routes mogelijk, maar niet met buggy)
❥ Buggyproof: Ja, behalve enkele trappen
❥ Doggyproof: Ja, aan de leiband
❥ Picknick: Er zijn voldoende picknicktafels aanwezig
❥ Toiletten: Beschikbaar

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Getest: Ponywandelen

Zoals de meeste kindjes, is ook Louiz echt zot van dieren. Vooral paarden en pony’s zorgen voor de nodige ‘ooh’s’ en ‘aaah’s’. Ik zocht dus

Lees meer