Op muziekjacht in het Klankenbos in Pelt

Laat de kinderen kennis maken met verschillende geluiden in het Klankenbos in Pelt. Ze worden uitgedaagd om bewust om te gaan met geluiden én met stilte. Een leuke manier om een wandeling interactief te maken voor de kids.


Klankenbos
Zoals de naam het al doet vermoeden, ligt de unieke collectie klankkunstwerken midden in een bos. Ideaal want de kids kunnen er ook ravotten, hutten maken en vrij rondlopen. Onderweg kom je enkele bewegingsactiviteiten tegen zoals lopen op boomstammen.

Er zijn 18 klankeninstallaties aanwezig. De route is niet altijd even gemakkelijk te vinden, al kan dat ook te maken hebben met onze kaartlees-skills 🙂 Je kan hieronder een plannetje downloaden, zeker handig om dit op papier of digitaal mee te nemen. Of je kan de gratis Klankenbosapp downloaden op je smartphone of tablet.


Wandeling
Wil je het Klankenbos combineren met een wandeling? Wandelknooppunt 30 en 41 liggen in het Klankenbos.


Hapje en drankje
Momenteel is de horeca nog gesloten, maar van zodra ze terug open zijn, kan je een tussenstop maken in één van de twee brasseries aan het Klankenbos, Oud-Dommelhof en Scoutsrally. Brasserie Scoutsrally heeft daarnaast ook nog een leuke speeltuin! 🙂


Buggy- en rolstoelproof
We hadden zelf een buggy mee en dit was goed te doen. Ook met de rolstoel is het parcours bereikbaar. Liefst wel onder begeleiding, want er zijn enkele kleine heuvels die je over moet. Slechts één installatie (nummer 12) is moeilijk toegankelijk met de rolstoel door de aanwezigheid van zand.


Picknicken
Neem zeker een lunch of vieruurtje mee. Er staan verschillende picknicktafels.


Praktisch
❥ Adres: Toekomstlaan 5, Pelt
❥ Parking: Gratis aan het startpunt
❥ Inkom: Gratis
❥ Altijd open en toegankelijk
❥ Kaart: Download hier een plannetje
❥ Buggyproof: Ja
❥ Rolstoelproof: Ja (mits begeleiding, want soms zijn er enkele heuveltjes)
❥ Doggyproof: Ja, aan de leiband
❥ Picknick: Er zijn voldoende picknicktafels aanwezig
❥ Toiletten: Er zijn openbare toiletten, maar deze zijn momenteel gesloten


Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts