Drie gratis printables om een wandeling leuk te maken voor de kids

We gaan er niet om liegen, vanaf een bepaalde leeftijd is het soms moeilijk om de kids te motiveren om te gaan wandelen. Met heel wat drama tot gevolg als ze zich niet kunnen bezig houden en geen zin hebben om te stappen.

Op de blog kan je heel wat leuke plekjes vinden waar je een (doe-)wandeling kan combineren met een speeltuin, denk maar aan het Provinciedomein van Kessel-Lo, Het Klankenbos in Pelt of De Duinbossen in De Haan. Ik maakte ook al eens een Herfstbingo, deze kan je hier terug vinden.

Maar wat als je gewoon in je eigen buurt een rondje wil maken of even naar het bos wil gaan en de kids eigenlijk geen zin hebben om te wandelen? Noem het dan geen wandeling, maar een expeditie, een fotozoektocht of een spelletje. Druk één van de drie printables af en geniet van de natuur.


Printable 1: Wat hoor je?
Dit spelletje is ook geschikt voor kleuters doordat er hier gebruik wordt gemaakt van afbeeldingen. Laat hen onderweg naar geluiden zoeken en het bolletje kleuren als ze één van de geluiden gehoord hebben.


Printable 2: Fotograaf voor één dag
Geef hen een fototoestel of smartphone en laat hen onderweg de elementen fotograferen. Nadien kan je samen naar de resultaten kijken. Fun gegarandeerd!


Printable 3: Vormen zoeken
Dit spelletje is iets moeilijker. Laat hen in de natuur op zoek gaan naar elementen met onderstaande vormen. Misschien kan je een blaadje in hartvorm vinden of een rond verkeersbord?


Veel plezier!

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Wandelen in de Lommelse Sahara

De Lommelse Sahara is een prachtig stukje natuur met helderblauwe meertjes, heidestroken, bossen en een mooie zandvlakte. Ideaal voor een leuke wandeling. Ik zocht ook

Lees meer