Dit blotevoetenpad moet je zeker eens gedaan hebben met je kids!

Staat blotevoetenpad Lieteberg in Zutendaal nog niet op je lijstje? Pak dan maar snel dat lijstje erbij want het is echt een aanrader! Tijdens de avontuurlijke wandeling van ongeveer 3km wandel je over verschillende ondergronden, balanceer je over houten balken, klim je op rotsen en stap je door het water.


De buggy meenemen of toch niet?

Het blotevoetenpad zelf is niet buggyproof. Toch kozen we ervoor om de buggy mee te nemen tot aan het onthaal omdat ons werd gezegd dat de parking even stappen was. Op zich viel de afstand wel mee, ik vermoed een kleine 5 minuutjes wandelen, maar we waren toch blij dat we de buggy mee hadden want na het blotevoetenpad was er eentje helemaal moe. De buggy kan je achterlaten aan het onthaal. Wij nemen steeds een fietsslot mee zodat de buggy vastgemaakt kan worden en ook hier was dit handig.


Onze ervaring

Het was de eerste keer dat we een langer blotevoetenpad deden, het volledige pad is ongeveer 3km lang. Toch was het voor Louiz (2 jaar) goed te doen en stapte hij grotendeels het parcours volledig zelf (het feit dat hij sommige stukken niet wou stappen lag eerder aan de ondergrond dan aan de lengte van het parcours. Zijn zachte babyvoetjes zijn duidelijk niet opgewassen tegen alle soort ondergronden haha). Let op: bij het klimmen op de rotsen hebben we hem wel gedragen. Vooral de afwisseling en de verschillende obstakels zorgen ervoor dat het een uitdagend én leuk pad is waardoor de afstand voor kleinere kids goed te doen is. Tijdens de wandeling kom je ook de uitkijktoren tegen. Je kan deze 18 meter hoge toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de omgeving.


Duur

Reken zo’n anderhalf uur voor het blotevoetenpad. Afhankelijk van hoe snel je kids stappen en hoelang ze bij sommige hindernissen blijven staan, kan het wat langer of korter duren. Wij deden er anderhalf uur over, sommige hindernissen waren nog wat te moeilijk voor Louiz waardoor we er sneller voorbijgingen.

Extra wandel- en speelplezier

Zijn je kids nog niet moe na het blotevoetenpad? Bezoek dan het insectenmuseum Entomopolis of maak de Alvermannekeswandeling. Tijdens de wandeling van bijna 4km kan je door middel van QR-codes het verhaal tot leven laten brengen. Let op: de wandeling is niet buggyproof!


Cafetaria

Aan de start en het einde van het blotevoetenpad vind je de cafetaria. Je kan er genieten van een verfrissend drankje op het terras. Daarnaast vind je er ook een dagsoep, verschillende zoetigheden en ijsjes.


Parking

De parking is volledig gratis en op ongeveer een kleine 5min wandelen van de start van het blotevoetenpad


Wat heb je nodig?

Vergeet zeker geen handdoekje mee te nemen. Je loopt tijdens het blotevoetenpad door onder andere modder en een beekje. Hierdoor kunnen je voeten erg vuil zijn na de tocht. Op het einde van het pad vind je voetendouches waar je je voeten kan afspoelen. Een handdoek is dus handig om je voeten af te drogen. Daarnaast is een kleine rugzak met wat water en een koekje aangeraden. Je komt onderweg enkele leuke plekjes tegen waar je kan zitten om je tussendoortje op te eten. Neem eventueel nog een (picknick)deken mee als je niet in het gras wil zitten.


Praktisch

❥ Adres: Stalkerweg z/n, 3690 Zutendaal
❥ Parking: Gratis
❥ Tickets: Maak hier je reservatie
❥ Kostprijs: 4,50€ per kind en 6€ per volwassene
❥ Duur: 3km, reken ongeveer anderhalf uur
❥ Buggyproof: Neen
❥ Rolstoelproof: Neen
❥ Cafetaria aan het begin/einde van de wandeling
❥ Toiletten beschikbaar aan de start
❥ Lockers beschikbaar aan de start

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Waterpret in Hidrodoe

Een echt DOE-centrum, vol met water, waar de kinderen overal mogen aankomen en zelf dingen kunnen proberen… laten we zeggen dat het een groot succes

Lees meer