Weekendje weg aan het water: Oesterdam

Hellooo staycation! Weken, misschien wel maanden keek ik uit naar onze vakantie. Ken je het gevoel dat het allemaal even te veel is en je nood hebt aan rust? Dat gevoel had ik door de hele (duh) Corona-situatie. Het was heel druk op het werk, we moesten (zoals zovelen) thuiswerk en oppassen op de mini combineren en tel daarbij nog eens uren slaaptekort op door onze eeuwige slechte slaper 😊 Kortom, we hadden hier thuis even nood aan rust. Gezien de omstandigheden wouden we niet te ver gaan en geen vliegtuig nemen. Als ik dan écht mocht kiezen, wou ik deze keer ook liefst niet naar Centerparcs. Via via kwam ik bij de huisjes van Waterrijk Oesterdam terecht.


Ligging
Waterrijk Oesterdam ligt in het midden van het Nationaal Park Oosterschelde in Tholen-Zeeland.


Huisjes aan het water
Je kan kiezen tussen een huisje aan het water, een afgebakende tuin,… Wij kozen zelf voor een huisje dat niet aan het water lag, maar wel een afgebakende tuin had. Heel fijn, want we hadden een een hele ruime tuin mét trampoline. Ideaal voor Louiz om zich bezig te houden terwijl wij in de tuin aan het chillen waren (lees: een wijntje en een boekje in de zon).
Wij kozen voor een huisje voor 4 personen. De huisjes zelf zijn luxueus ingericht en voorzien van alle nodige apparatuur. Ze hebben ook veel lichtinval, wat heel fijn is als je binnen zit, maar wel een nadeel kan zijn aangezien de 2e kamer geen deur had. Aangezien Louiz sowieso een vroege vogel is, hadden wij hier niet zoveel last van 🙂
In het park zelf is er geen winkeltje voorzien. Je kan er wel gebruik maken van de broodjesservice. Op 10 minuten rijden ligt onder andere een Albert Heijn.


Activiteiten

 • Wandelen en fietsen
  Aangezien het park temidden van water ligt, is het heel mooi wandelen in en rond het park.
  Heb je geluk en zijn er geen wolken? Ga dan even naar de dijk waar je kan genieten van een heerlijke zonsondergang.
  Wij namen zelf onze fiets mee, maar je kan er ook eentje huren (gewone fiets: 10€ per dag; elektrische fiets: 25€ per dag) in het park. Via de fietsknooppunten kan je mooie routes uitstippelen. Uiteindelijk kozen wij voor een route naar Bergen-op-Zoom omdat we graag naar de Brabantse Wal wouden gaan.
 • Strand
  Waterrijk Oesterdam beschikt over twee strandjes. Je kan er eventueel ook strandbedden huren. Aan één van beide stranden vind je een speeltuin.
 • Marina Beachclub en Haute Friture
  Als je s middags of s avonds geen zin hebt om te koken, kan je terecht bij restaurant Marina Beachclub of bij frituur Haute Friture. In het restaurant kan je niet alleen genieten van het lekkere eten, maar ook van een prachtig uitzicht. Bij Haute Friture kan je terecht voor verse frietjes met luxe toppings en huisgemaakte hamburgers.
 • Speeltuin
  Er is een kleine speeltuin aanwezig in het park.
 • Brabantse Wal
  In Bergen-Op-Zoom ligt deze prachtige natuur. Je kan er niet alleen fietsen en wandelen, maar ook naar het Klimbos, het zwembad, kinderboerderij, speeltuin, minigolf… Bekijk zeker de website om de verschillende activiteiten te weten te komen.
 • Blotevoetenpad
  Temidden van de Brabanse Wal, kan je het blotevoetenpad van 2,5km belopen.
 • ’t Appeltje
  Heb je na het blotevoetenpad honger gekregen en hebben de kids nog niet genoeg gehad van het ravotten? Dan kan je nog even stoppen in t Appeltje. Ze hebben een super grote speeltuin, je kan er zowel binnen als buiten eten en je kan er ook de diertjes bezoeken.
 • Uitstappen naar steden
  Het park ligt op 40 min van Rotterdam, 35 min van Breda, 10 min van Bergen-op-Zoom, 35 min van Vlissingen en 35 min van Antwerpen.

Wij hebben dubbel en dik genoten van het weekendje weg. We hebben vooral veel gewandeld, gefietst en ook niets gedaan in de tuin. Ga je een weekendje weg zonder de kids en wil je even écht ontspannen? Kies dan voor één van de wellnesskamers in het hotel.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts