7 activiteiten om je kinderen bezig te houden als het regent

We mogen op zich niet klagen want we hebben de afgelopen weken heel veel zon gezien, maar toch … die laatste week ‘zomervakantie’ en de weersvoorspellingen zien er echt slecht uit. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar na dat hele ‘Corona’-gedoe (lees: weken thuiswerken & ondertussen de kids bezig houden), vindt meneertje Louiz het spelen thuis niet altijd even uitdagend. De typische activiteiten zoals kleuren, een boekje lezen, flesjes vullen met (gekleurde) rijst… is hij dus ook al snel beu. Af en toe is het nochtans fijn om gewoon thuis een activiteit te doen in plaats van door de regen te moeten. Ik ging dus op zoek naar andere & meer uitdagende activiteiten om te doen met hem.

Met washi tape kan je zelf
een leuke en originele autobaan maken

Indoor hindernissenparcours
Ben jij ook gezegend met een of meer kindjes bomvol energie? Maak dan zelf een hindernissenparcours met stoelen, een wobbel, kussens, een glijbaan, bakken, touwen, lakens… Voor één keer mogen ze over de zetel kruipen om zo op het volgende stukje van het parcours te geraken.

Homemade blotenvoetenpad
Vind je het niet erg dat je huis voor één namiddag (ahum) écht een ravage is? Vul dan bakken met stro, bladeren, steentjes, wat rijst… en laat de kindjes hierdoor stappen. Eventueel kan je dit combineren met het hindernissenparcours.

Verven met een plastiek zakje
Zin om iets creatiefs te doen maar heb je even geen zin in extra rommel? Doe dan wat verf op een papier, schuif het in een plastiek zakje en sluit het zakje goed. Handig hiervoor zijn diepvrieszakjes met een afsluiting bovenaan. Laat hen voelen, duwen, de verf verplaatsen…

Laat de kindjes zelf ontdekken wat er gebeurt als ze op de kleuren duwen

Pompons in een klopper
Heb je nog een babytje in huis? Vul dan je (slagroom)klopper met pompons in regenboogkleuren. Fun gegarandeerd! Zijn je kinderen wat ouder? Dan kan je dit ook gebruiken om de kleuren te leren herkennen of om het aantal pompons te tellen. Of laat de kids figuurtjes maken op papier met de pompons en wat lijm.


Fun met washi tape
Zijn je kinderen wat ouder? Dan vinden ze het misschien super fijn om te hinkelen. Met krijt een hinkelparcours maken in huis is (hier althans) geen optie. Een alternatief hiervoor is een hinkelparcours maken met washi tape.
Zijn je kindjes wat jonger? Dan kan je met washi tape een autobaan maken. Je maakt hem zelf zo groot of hoe klein je wil.
Het voordeel is dat je hem makkelijk kan verwijderen, maar ook kan aanpassen.

Vormen herkennen
Zoek een aantal voorwerpen in huis, teken hiervan de omtrek op een papier en laat de kinderen uitzoeken op welk papier het voorwerp hoort.


Speelgoed ruilen
Heb je vriendinnen die kindjes hebben van ongeveer dezelfde leeftijd? Dan kan je eens bekijken of je speelgoed voor een weekje of twee kan ruilen.
I know, in Corona-tijden is misschien niet iedereen hiervoor te vinden, maar als ze in dezelfde bubbel zitten of je het speelgoed kan ontsmetten, is er zeker een mogelijkheid om dit Corona-proof te doen en een goede afwisseling!

Welke activiteit heb jij uitgeprobeerd?

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts