Kidsproof wandeling in Oud-Heverlee

Een wandeling met als eindstop een speeltuin én een take-away bar, check check! Mama happy en mini happy. We zijn dus fan en komen zeker nog eens terug! De wandeling loopt langs de vijvers van Zoet Water in Heverlee & ligt tussen het Meerdaalwoud en het Heverleebos.


De wandeling
Afhankelijk van hoe lang je kids kunnen stappen, kan je een wandeling van 2,8km of 4,5km doen. Wij kozen ervoor om de korte wandeling te doen zodat Louiz zoveel mogelijk kon stappen. Welke wandeling je ook kiest, je kids zijn sowieso blij met hun beloning, want op het einde staat hen een enorme speeltuin te wachten! 🙂 Wij zijn onze wandeling gestart aan Bar Play en van daaruit richting het Spaans Dak gestapt zodat we de knooppuntenwandeling konden doen. Op die manier kan je aan Bar Play parkeren en hoef je na het spelen niet te ver meer te wandelen.


Picknick
Zin in een picknick tijdens de wandeling? Onderweg kom je verschillende leuke picknick-plekjes en picknicktafels tegen.


De speeltuin
Zowel de kleine als grotere kids kunnen zich uitleven op de speeltuin. Voor de oudere kinderen vind je er glijbanen, schommels, een klimrek, een soort van klimparcours van boomstammen… De speeltuin is opgedeeld in verschillende stukken, wat maakt dat er voldoende ruimte en speelgelegenheden zijn. De kleine kids hebben een aparte kleinere speeltuin, ideaal zodat ze rustig kunnen spelen. Het enige nadeel: de speeltuin is niet afgesloten, dus de kleinere kids moeten goed in het oog gehouden worden.


Bar Play
Hoe zalig is een bar aan een speeltuin? Zeker in tijden van Corona is het zalig om een drankje te kunnen afhalen, met een klein groepje mama’s (of papa’s) coronaproof af te spreken en te tetteren terwijl de kids zich amuseren. Je kan er genieten van een heerlijke koffie, thee, chocomelk of zelfs muffins.


Praktisch
❥ Startpunt: Maurits Noëstraat 15, 3050 Oud-Heverlee
❥ Parking: Gratis aan het startpunt
❥ Aantal km: 2,8km of 4,5km
❥ Wandelknooppunten: 17 – 16 – 15 – 14 – 12 – 13 – 14 – 17
❥ Wandelknooppunten verkorte route: 17 – 16 – 15 – 14 – 17
❥ Buggyproof: Het grootste deel is buggyproof, er was een heel klein stukje dat erg drassig was, hier heb ik onze plooibuggy gedragen.
❥ Doggyproof: Ja, aan de leiband

Veel plezier!

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts