Het Neerhof in Dilbeek: meer dan alleen een kinderboerderij

Een kinderboerderij is hier altijd een schot in de roos. Het Neerhof in Dilbeek stond al een tijdje op ons to do-lijstje, maar om de ene of andere reden geraakten we er nooit. Achteraf gezien super spijtig, want het is hier echt geweldig. Het Neerhof is echt meer dan alleen een kinderboerderij. Je vindt er ook een speeltuin & natuurspeeltuin en vooral die laatste vond Louiz een top-plek!


De boerderij
Voordat je de kinderboerderij binnen loopt, zie je rechts al een speeltuin. Hou er dus rekening mee dat je mogelijks in het naar huis wandelen nog even op de speeltuin moet stoppen 🙂 Al was Louiz op het einde zo moe van al het ravotten op de natuurspeeltuin, dat we rechtstreeks naar onze auto gestapt zijn & hij er ook niet moeilijk over deed :-). Bij het binnen stappen, kom je meteen op een grote koer waar in de stallen de verschillende diertjes staan. We hadden geluk, want ze gingen net de ezels en paarden buiten zetten, zo kon Louiz hen wat beter aaien. Hier vind je ook de hoevewinkel en een wc.


De natuurspeeltuin
De natuurspeeltuin bestaat uit verschillende plekjes, waardoor de kids van hier naar daar kunnen lopen over de speelweide. Aan het begin vind je houten huisjes en een soort van uitkijktoren. Helemaal achteraan liggen boomstammen, hangen er verschillende touwen, kunnen de kids schommelen op een zelfgemaakte schommel met een band en tussen de bomen lopen.


Onze ervaring
Ze omschrijven zelf Het Neerhof op hun website als een ‘oase van rust’ en dat is niet gelogen. Je zou niet zeggen dat je op amper enkele kilometers van Brussel zit. In het midden van het groen is het niet enkel genieten voor de kids, maar ook voor de ouders. Wij hebben het langst op de natuurspeeltuin en in de grote grasweide rond gelopen. Louiz was hier echt in zijn nopjes en vond het geweldig om overal in en op te kunnen klimmen en vrij te kunnen rondlopen. Na het spelen, hebben we genoten van een kleine picknick aan één van de picknicktafels, met zicht op het groen.


Praktisch
❥ Adres: Neerhofstraat 2, 1700 Dilbeek
❥ Parking: Gratis aan de kinderboerderij
❥ Inkom: Gratis
❥ Reservatie niet nodig
❥ Openingsuren: Ma-vrij van 9u tot 17u, zondag van 14u tot 18u.
❥ Buggyproof: Ja
❥ Picknick: Tafels aanwezig, op zondag kan je verse pannenkoeken verkrijgen
❥ Toiletten: Beschikbaar
❥ Mondmasker verplicht

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts