7x leuke uitstappen voor Moederdag

Woehoee bijna Moederdag! Maak er een superfijne quality time-dag van en geniet met jullie gezinnetje. Wij zochten 7 leuke én originele uitstappen om er een onvergetelijke dag van te maken.


1. Chocolate Nation

Er is geen twijfel mogelijk … moms looove chocolate! Wat is er dan fijner dan een paar uur in een chocolademuseum rond te lopen? Leer alles over de geschiedenis van de chocolade op een interactieve manier. Het voordeel van dit museum? Het is super kindvriendelijk! En … je vertrekt niet zonder lege handen want op het einde krijg je nog een lekkere proef-box vol met chocolade mee! Dat is dan nog dagen nagenieten hé. Meer informatie over ons bezoek aan Chocolate Nation vind je hier.

Chocolate Nation


2. Stadswandeling door Brugge

Leer Brugge kennen op een interactieve manier met de stadswandeling ‘Brugge door kinderogen’. Aan de hand van opdrachten kunnen jullie op avontuur gaan in Brugge en de gekende en minder gekende plekjes ontdekken. Geniet onderweg nog van iets lekkers op één van de terrasjes.
Meer informatie over de stadswandeling op kindermaat vind je hier.


3. Plantentuin van Meise

De Plantentuin is een groene oase van rust waar je op en top kan genieten van de mooie omgeving. De kids kunnen er ravotten in het speelbos of het blotevoetenpad testen. Geniet nadien nog samen van iets lekkers op het terras van De Oranjerie. Meer info over de Plantentuin vind je in mijn blogpost.


4. Fluisterbootjes

Doe eens helemaal iets anders en geniet van de natuur op een speciale manier. Fluisterboten zijn bootjes die elektrisch aangedreven zijn zodat je de natuur kan verkennen zonder ze te storen. Je vaart maximaal 2 uur op de Oude Maas in natuurgebied Negenoord.
❥ Waar? Dilsen-Stokkem
❥ Prijs? Vanaf 20 euro voor een bootje tot 4 personen
❥ Reserveren? Dat kan hier.

Foto: Toerisme Dilsen-Stokkem


5. Picknick

Kies een leuke locatie uit en ga samen picknicken. Neem voor de kids spelletjes mee zoals Kubb, badminton, een bal,… en geniet van het samen zijn in de natuur. Je kan het je gemakkelijk maken en een picknickmand of ontbijtmand afhalen bij een lokale handelaar.


6. Fietsen door de bomen

In Limburg kan je samen een leuke fietstocht maken door de bomen. Op het 700 meter lange fietspad en op 10 meter hoogte ontdek je de natuur op een andere manier. Meer info vind je hier. Je kan het fietsen door de bomen combineren met een leuke fietsroute in de buurt.


7. Een ritje op de kabelbaan

In Westouter kan je met de zetellift Cordoba boven de wijngaarden zweven van Entre-Deux-Monts. Je geniet er van een prachtig uitzicht over het heuvelland en als het weer mee zit, kan je in de verte de Vlaamse kust spotten en de IJzertoren zien. Geniet nadien van iets lekkers op het terras van de tearoom. Meer informatie vind je op de website.

Foto: Kabelbaan Cordoba


Wat gaan jullie doen voor Moederdag?

Veel plezier!

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Wandelen in de Lommelse Sahara

De Lommelse Sahara is een prachtig stukje natuur met helderblauwe meertjes, heidestroken, bossen en een mooie zandvlakte. Ideaal voor een leuke wandeling. Ik zocht ook

Lees meer