Wandelen en spelen in De Plantentuin in Meise

Zotjes, we wonen op een boogscheut van De Plantentuin in Meise en ik wist niet eens dat ze er een speelbos hadden! Een leuke verrassing dus toen ik met Louiz een wandeling aan het maken was in de botanische tuin en op het plannetje ‘speelbos’ zag staan.


Speelbos
In het speelbos kunnen de kids over boomstammen lopen, in de bomen klimmen en hun evenwicht testen op het touw. Het speelbos is niet erg groot, maar wel leuk om te combineren met een wandeling. In de zomer kunnen de kids de schoenen uittrekken en heerlijk over het blotevoetenpad wandelen.


Wandelen
Doordat de Plantentuin zo groot is, kan je best doelgericht wandelen als je met kids gaat (tenzij ze grote wandelingen gewoon zijn natuurlijk). De Plantentuin is ideaal om in een groene oase tot rust te komen en te genieten van de natuur. Let op: Ze zijn momenteel een nieuw bezoekerscentrum aan het bouwen aan het kasteel. Wij hadden geen last van geluidsoverlast, maar zo weet je wel dat er een kleine omlegging is.


Kinderzoektocht met Koning Amaryllo
Van 5 december tot 25 februari kan je in De Plantuin de speurtocht ‘Wonderlijke winteravonturen’ doen. Ze is geschikt voor kindjes van 4 tot 12 jaar. Vergeet niet aan de kassa je Amaryllo-zoektocht op te pikken.


De Plantentuin
Het domein is 92 hectaren groot en je vindt er maar liefst 18 000 verschillende soorten planten. Daarmee is de Plantentuin van Meise één van de grootste botanische tuinen ter wereld. De eyecatcher? Het plantenpaleis! Hier wandel je tussen duizenden planten.


Praktisch
❥ Adres: Nieuwelaan 38, 1860 Meise
❥ Parking: Aanwezig aan de ingang en gratis
❥ Makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer
❥ Mondmasker verplicht in de serres en het kasteel
❥ Tickets: 7€ vanaf 18j, 1€ vanaf 6j tem 17j.
❥ Reserveer hier je ticket
❥ Alle dagen open vanaf 9u30, je moet op voorhand een ticket kopen

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts