De Stoertoer in Mol: een leuke interactieve wandeling voor kinderen

Wedden dat je kids deze keer een 3 kilometer lange wandeling niet erg gaan vinden? Ze kunnen onderweg klauteren, klimmen, springen en spelletjes spelen. Een ideale manier om je kids te motiveren om te wandelen én plezier verzekerd voor jong en oud.


De Stoertoer

De wandeling is 3 kilometer lang en loopt voornamelijk door het bos en over een grote zandvlakte. Omwille van de zandvlakte en enkele heuvels is het niet aan te raden om met de buggy te gaan. Louiz is momenteel 2 en stapte de volledige wandeling zelf.
Tijdens de wandeling kom je verschillende obstakels tegen waar de kids kunnen over stappen, in kunnen klimmen of aan kunnen hangen. Daarnaast zijn er ook heel wat spelletjes zoals dennenappels gooien, om het verst springen en een loopwedstrijd tussen de bomen. Het parcours wordt aangegeven door kleine bordjes. De bordjes hangen meestal in de bomen, waardoor je af en toe moet zoeken naar het volgende bordje. Zo waren wij een stukje te ver gelopen omdat we een bordje niet gezien hadden (al kan dat ook aan onze zoek-kwaliteiten liggen haha). Voor de kids dus een super leuke manier om de weg te zoeken.


Speeltuin en diertjes

De wandeling begint en eindigt bij de speeltuin op het domein Galbergen. Zowel de kleine als grotere kids kunnen zich hier uitleven. Let wel op, de speeltuin is niet afgesloten! Aan de speeltuin vind je ook nog enkele diertjes. Op woensdag is de zorgboerderij open en kunnen de ouders er op het terras een drankje uit het drankenautomaat drinken.


Zilvermeer

De Stoertoer is niet zo ver van het Zilvermeer. Je kan dus zeker de Stoertoer doen als je op de camping van het Zilvermeer logeert.


Praktisch

❥ Adres: Don Boscostraat 34 – 2400 Mol
❥ Parking: Gratis aan de start en op straat
❥ Tickets: Geen reservatie nodig
❥ Kostprijs: Gratis
❥ Duur: 3km, reken ongeveer anderhalf uur
❥ Buggyproof: Neen
❥ Rolstoelproof: Neen
❥ Picknick: Voldoende banken en plekjes aanwezig
❥ Toiletten: Beschikbaar aan de start


Veel plezier!

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts