Fort 5 in Edegem: een absolute top-uitstap in Antwerpen om met kinderen te doen

Fort 5 werd ooit aangelegd ter verdediging van Antwerpen, tegenwoordig is het een mooi stukje natuur waar je heerlijk kan wandelen en spelen. Het Fort vormt namelijk samen met Hof ter Linden een natuurpark van 90 ha.


Wat valt er te beleven?

Speeltuin en glijbaan

Dé reden waarom ik een uitstap naar Fort 5 gepland had? De glijbaan! Want na ons bezoek aan de Slierberg in De Haan (meer info over de zalige glijbaan van 18m vind je hier) had Louiz de smaak te pakken. Daarnaast vind je er nog een mooie, grote speeltuin waarop de kids zich kunnen uitleven. Aan de speeltuin is er ook een stukje bos waar de kids kampen kunnen bouwen en kunnen ravotten. Rond de speeltuin en langs de vijver is het volledig buggyproof.

Natuurbelevingspad

Het natuurbelevingspad van ongeveer 3km laat de kids op een educatieve manier kennismaken met de natuur in Fort 5. Onderweg kom je onder andere een reuzenboomhut, een speelkabelbaan, een vogelkijkhut en klimtouwen tegen. Louiz was té enthousiast op de speeltuin en glijbaan waardoor we het natuurbelevingspad maar gedeeltelijk gedaan hebben. Het deel dat wij gedaan hebben was buggyproof, maar ik kan dus niet zeggen of het hele natuurbelevingspad buggyproof is. We gaan sowieso nog eens terug om het volledige pad te bewandelen.

Speelbos ‘Dikke Bertha’

In het speelbos kunnen de kids zich volledig uitleven. Je vindt er onder andere een reuzenboomhut, kampenplatformen en een kabelbaan. Ideaal voor de iets oudere kinderen die na de speeltuin en glijbaan nog energie over hebben.

Picknicken

In Fort 5 zijn verschillende picknickplaatsen. Ideaal om tijdens je wandeling of tijdens het spelen je lunch of vieruurtje te eten.


Praktisch

❥ Adres: Vestinglaan 40, Edegem
❥ Parking: Gratis
❥ Download hier een plannetje van het natuurbelevingspad
❥ Download hier een plannetje van Fort 5
❥ Dagelijks toegankelijk van 6u45 tot 21u
❥ Buggyproof
❥ Doggyproof aan de leiband (inlcusief hondeweide)
❥ Picknick: Er zijn voldoende picknicktafels aanwezig

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts