Getest: Blotevoetenpad in De Schorre (Boom)

Een blotevoetenpad uittesten, het stond al even op mijn verlanglijstje. Vorige week was het dan zo ver … we trokken onze schoenen uit en vertrokken voor een leuke tocht door de natuur. De reden waarom we dit telkens uitgesteld hebben, is omdat we dachten dat Louiz nog veel te klein was hiervoor. Niets was minder waar, hij vond het geweldig en we hadden dit zeker al wat vroeger kunnen doen.


Het Barrevoetspad in het provinciaal domein De Schorre is zo’n 900 meter lang. Omdat het pad niet heel lang is, is het perfect te doen met kleine kindjes. Je wandelt er over schors, mossen, kleine keien, hooi, modder en stapt door het water. Super leuk dus! Daarnaast zijn er op het pad ook kruiden en geurplanten aanwezig, wat de beleving nog fijner maakt.Praktisch
Wanneer je toekomt in De Schorre merk je dat er weinig tot geen signalisatie staat. Het is dus even zoeken voordat je aan het pad geraakt. Je kan best naar de infobalie wandelen om daar info te vragen over de locatie van het blotevoetenpad. Je kan er ook voor 10 euro een ‘Barrevoetsrugzakje’ kopen met hierin een handdoekje, balpen, knuffel en plannetje. In het rugzakje kan je ook je schoenen kwijt. Wij namen van thuis een rugzakje met handdoek, water en plastic zak mee. Op het einde van het pad vind je een kraantje om je voeten af te spoelen.

Plekje om je voeten af te spoelen.


Tip
Het is even wandelen tot aan het Barrevoetspad. Zijn je kindjes nog klein en neem je een buggy of fietsje mee? Vergeet dan geen fietsslot, aan de start van het pad kan je je fiets of buggy vastmaken. Zo hoef je dit niet mee te nemen tijdens je blotevoetenwandeling.

Er zijn heel wat activiteiten in het provinciaal domein De Schorre. Bekijk zeker op voorhand de agenda eens, zo kan je het blotevoetenpad combineren met het trollenbos, minigolf, waterfietsen of een andere leuke activiteit.

Het provinciaal domein De Schorre heeft heel mooie plekjes!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts