Ontdek de Noorderkempen op een fatbike, samen met je kids

Deze zomer verkenden we Hoogstraten en omstreken met een e-fatbike van Velofun. Het voordeel? De kids kunnen er gewoon mee op! Onderweg kom je verschillende leuke kidsproof plekjes tegen. Benieuwd waar we halt hielden? Dat ontdek je hieronder!


Velofun

We zoeken regelmatig originele manieren om leuke plekken te ontdekken in België, dus een rit op een Fatbike kan niet ontbreken op ons lijstje. Of ik nog enthousiaster ben als ik ontdek dat het e-bikes zijn? Zal wel zijn! De e-fatbikes huren we bij Velofun en we kiezen voor de namiddagslot zodat Louiz in de auto eerst nog een dutje kan doen voordat we eraan beginnen. Bij aankomst is Louiz meteen enthousiast want hij beseft dat hij niet achteraan, maar vooraan op de fiets mag zitten (lees: hij heeft het gevoel dat hij zélf stuurt, dus hij vindt het helemaal geweldig). Je kan kiezen uit verschillende uitgestippelde fietsroutes, wij kiezen voor de kidsproof route. Na het downloaden van de app en de meer technische uitleg, kunnen we vertrekken. De kindvriendelijke route is zo’n 30 km lang & er zijn verschillende leuke stops onderweg. Het rijden zelf gaat super vlot en de fatbikes zitten écht goed. Dat Louiz geniet van een fietstocht wisten we al, maar dit was toch next level. De hele rit heeft hij gelachen, rondgekeken en ‘zo leuk mama!’ geroepen. Geslaagd uitstapje dus!


Kidsproof stops

Aangezien je zelf rijdt, kies je uiteraard zelf hoe vaak en hoe lang je stopt. Wij kiezen voor deze stops:

Vaneleke
Een lammetjesboerderij met heerlijk hoeveijs. Het terras heeft zicht op de speeltuin en het springkasteel.

Papenbos
Een eetcafé in een bosrijke omgeving mét speelbos voor de kids.

Picknick
Onderweg kom je verschillende picknickplekken tegen. Je kan kiezen voor één van de picknicktafels of het picknickdeken dat je meekrijgt van Velofun ergens in het groen installeren.

Het Zoete Begijntje
Deze ijsjeszaak ligt in het centrum van Hoogstraten. Ze hebben een terras (net aan de straat) of je kan ervoor kiezen om het ijsje mee te nemen en op te eten in de tuin van het Begijnhof.


Veelgestelde vragen

Is het dragen van een helm verplicht?

Neen, een helm is niet verplicht maar wel aangeraden. Je kan toch wat snelheid maken met de e-fatbike, dus voor de veiligheid van je kids en van jezelf zou ik een helm écht aanraden.

Waar vind ik de kidsproof route?

Velofun heeft zelf een aantal routes uitgestippeld, waaronder de kidsproof route. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is je smartphone. Je kan de app en route downloaden bij vertrek. Geen nood dat de batterij van je smartphone het niet haalt tot op het einde, want je kan gewoon een USB-lader meenemen en je smartphone opladen tijdens het rijden.

Moet ik zelf een fietsstoeltje voorzien?

Neen, voor de kleinere kids zijn er reeds fietsstoeltjes bevestigd op de fatbike. Indien je kids groter zijn, kunnen ze mee achterop. Er zijn speciale voetsteunen waardoor je kinderen volledig veilig zitten.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind mee op de fatbike?

Vanaf de leeftijd van 9 maanden tot 7 jaar kunnen kinderen voorop zitten. Van 6 tot 12 jaar mogen ze mee achterop de fiets.

Wij hebben drie kindjes, kunnen wij ook e-fatbikes huren?

Zeker! Er mogen maximaal 2 kinderen onder de 8 jaar mee op de fatbike. Belangrijk hierbij is dat je met 3 personen niet het maximaal gewicht van 140kg overschrijdt. Indien je twijfelt, kan je steeds contact opnemen met Ellen en Raf van Velofun.

Wat is de kostprijs voor het huren van een e-fatbike?

Indien je de fatbike huurt in de voormiddag (3u), bedraagt de kostprijs 30 euro per fatbike + 5 euro per kind. Kies je voor de namiddag (4,5u), dan betaal je 35 euro per fatbike + 5 euro per kind.


Praktische info

❥ Adres: Pastoor van Dykstraat 48 – 2322 Minderhout
❥ Parking: Gratis, voor de deur
❥ Reservatie: Maak hier je reservatie
❥ Verschillende picknick- en drankmogelijkheden onderweg

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts