Herfst Bingo: maak een interactieve wandeling in het bos met je kids

Dat wandelen goed is, weten we allemaal. Niet alle kinderen vinden het even fijn om ‘gewoon’ een wandeling te gaan maken.
Ook onze nichtjes vinden het fijn om uitgedaagd te worden tijdens een wandeltocht. Ik maakte voor hen een leuke bingo en we testten dit samen in Buggenhoutbos.


Bingo
De Bingo is zo opgemaakt dat je als ouder nog enkele varianten op het spel kan verzinnen. Ga je met meerdere kindjes? Dan kan je er eventueel een wedstrijdje van maken om zo snel mogelijk alle objecten te vinden, je kan ook kiezen om hen zo snel mogelijk een horizontale of verticale rij te laten vinden. Uiteraard kan je er dan eventueel een leuke verrassing aan koppelen 🙂
Ik maakte ook nog een Bingo voor in het park. Je kan de bingo’s aan het eind van deze blog downloaden.


Buggenhoutbos
In Buggenhoutbos vind je enkele uitgestippelde wandelingen. Wij kozen ervoor om een random wandeling te maken en te stoppen bij de speelzone (Konijnenberg). De kindjes kunnen hier vrij rondlopen, op de boomstammen wandelen, over de kleine ‘beekjes’ springen of kampen bouwen.
Je vindt een plannetje van Buggenhoutbos hier.


Gratis download

Download hier de Bingo voor in het bos
Download hier de Bingo voor in het park


Heb je nog vragen of een opmerking? Stuur me een mailtje op elke@sunkissed.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts