Getest en meer dan goedgekeurd: een weekend naar Roompot Nieuwvliet-Bad

Nog op zoek naar een leuk weekendje weg met kinderen? Wij trokken met onze peuter naar het Roompot Vakantiepark in Nieuwvliet-Bad. Een mooi, rustig én kindvriendelijk vakantiepark, net aan het strand!


Nieuwvliet-Bad: rust, natuur en het strand!

Net over de Nederlandse grens, in de gemeente Sluis, vind je het gebied Nieuwvliet-Bad. Het ideale vertrekpunt voor een prachtige wandeling of fietstocht langs de kust en in de natuur, dus ook de ideale plaats om een weekendje door te brengen.

We kozen voor het Beach Resort vakantiepark van Roompot. Hier kan je kiezen tussen huisjes op het strand, witte gezinsvilla’s met rieten daken of grotere huizen als je met een groep of familie wil gaan. We kozen zelf voor een huisje voor 4 personen, de V4A. Dit huisje heeft 2 slaapkamers, 2 badkamers en een sauna. Je kan een babybedje, eetstoel, box of badje toevoegen aan je reservering, maar wij nemen standaard ons eigen babybedje mee.

Je vindt hier een rechtstreekse link naar het vakantiepark.


Kindvriendelijke uitstappen

Er is heel wat te doen in en rond het vakantiepark. Ideaal dus om je kids bezig te houden tijdens een (mid)week(end) in het Beach Resort! Benieuwd welke kindvriendelijke activiteiten en uitstappen je er kan doen? Lees dan even verder!


1. Speeltuinen

Over het hele park zijn verschillende (kleine) speeltuinen te vinden. We hadden zelf een huisje dat op ongeveer 10 minuten stappen lag van het restaurant en het winkeltje, dus superleuk om onderweg even met Louiz te stoppen op één van de vier speeltuinen die we tegenkwamen. Op het terras van het restaurant vind je ook een speeltuin en zand. We namen dus standaard wat zandspeelgoed mee als we er een terrasje deden.


2. Minigolf

Kleine of grote kids, minigolf is altijd een goed idee!


3. Hang out

Een leuke én mooie binnenspeeltuin voor de kids met tafels en drankjes voor de ouders. Hier vinden regelmatig heel wat activiteiten en workshops plaats.


4. Zwembad

Het zwembad is niet heel erg groot. Je vindt er 3 glijbanen, 2 leuke peuterzones en een groot zwembad. Voor ons was dit meer genoeg & Louiz amuseerde zich enorm in de peuterzones en op de glijbanen.
Ps. Wij boekten 2 tijdsloten. Eentje op zaterdag en eentje op zondag. Wil je een meer rustiger moment? Kies dan voor zondag om 16u of maandag om 10u. In tegenstelling tot zaterdag, moesten we zondag niet aanschuiven bij de glijbanen!


5. Fietsen

Je kan ter plekke fietsen huren of zelf je fiets meenemen (je kan deze in de berging van je huisje veilig parkeren).


6. Wandelen

Het Beach Resort grenst aan het natuurgebied ‘De Verdronken Zwarte Polder’, waar verschillende vogels en andere dieren leven. Wij wandelden vooral via het vlonderpad naar de zee, waar je een prachtig uitzicht hebt op het natuurgebied en dus ook de diertjes. Om naar het vlonderpad te stappen, is er een trap met ruimte voor een buggy (je kan dus buggyproof de trap op en af gaan!). Je kan vanaf het Beach Resoort ook heel wat lange wandelingen maken.


7. Pierewiet

Op 3,5km van het Beach Resort ligt speelboerderij Pierewiet. Je vindt er een kinderboerderij, een binnenspeeltuin en grote buitenspeelruimte met gocarts, springkastelen, een trampoline en heel wat speeltuigen. Ouders kunnen ondertussen iets drinken of eten op het terras. De ingang kost €5,50 per kind voor een hele dag.
❥ Adres: Mettenijedijk 16 – 4504 AR Nieuwvliet


8. Het Zwin

Het Zwin ligt op een half uurtje fietsen van het vakantiepark. Ideaal dus om de prachtige natuur mee te pikken of er naar het blotevoetenpad te gaan.


9. Knokkertpad

Op 2,5km van het Beach Resort vind je het Knokkertpad. Dit is een leerrijke beleveniswandeling met onderweg verschillende speeltoestellen, denk- en doe-opdrachten. Je kan het pad bereiken met de auto of met de fiets.
Meer info vind je hier.

Veel plezier tijdens jullie quality time weekendje!


Liefs, Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts