Buggyproof wandelen en spelen op het Multimovepad in Kelchterhoef

Limburg staat bekend om zijn mooie natuurgebieden en ook wij zijn fan! We deden hier al enkele mooie wandelingen en kozen deze keer voor de kidsproof wandeling in Kelchterhoef. Benieuwd wat wij er van vonden? Dat lees je hier!


Spelen en wandelen

Het Multimovepad is een wandeling van ongeveer 2,5 km door het mooie Kelchterhoef. Tijdens de wandeling kom je verschillende leuke speelelementen tegen waarop de kids zich volledig kunnen uitleven. Van een hangnet, een grote twister en een waterpomp tot een evenwichtsbalk en stappalen. Om het pad te wandelen, moeten jullie samen op zoek naar de wegwijzers met ‘Moovie de kikker’ erop. De wandeling is buggyproof, maar als het geregend heeft is het er wel modderig. Dan zou ik dus een draagzak en laarzen aanraden ;-).


Tussenstops

Tijdens de wandeling kom je Hoeve Jan tegen. Hier kan je iets eten of drinken, ideaal als tussenstop tijdens de wandeling en als je goed weer hebt, kan je hier op het terras zitten terwijl de kids in de speeltuin spelen. Let op: de speeltuin is niet afgesloten, dus voor kleinere kids zou ik dit niet aanraden. Neem je liever je eigen lunch of vieruurtje mee? Ga dan picknicken op het picknickeiland. Op het einde van de wandeling kan je ook stoppen bij de Abdijhoeve.


Onze ervaring

Ondanks dat we de buggy meehadden, heeft Louiz (bijna 3) de route volledig gewandeld. De verschillende speelelementen onderweg zorgen voor voldoende afleiding. Op enkele plaatsen zijn de hindernissen nog wat moeilijk voor kleine kids, maar met hulp van mama en/of papa lukt dit wel. Naast een speelse wandeling, is het Multimovepad ook een hele mooie wandeling… langs het water, over vlonderpaden en door het bos. Dat je tijdens en na de wandeling kan stoppen voor een koffie of een hapje en drankje, maakt dat het een perfect uitstapje is om met de kids te doen.


Praktisch

❥ Adres: Kelchterhoefstraat 3 – 3530 Houthalen-Helchteren
❥ Parking: Gratis aan het startpunt
❥ Afstand: 2,5km
❥ Buggyproof
❥ Doggyproof
❥ Picknicken: Er is een picknickeiland

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts