Waterpret in Hidrodoe

Een echt DOE-centrum, vol met water, waar de kinderen overal mogen aankomen en zelf dingen kunnen proberen… laten we zeggen dat het een groot succes is bij de kids! Je vindt in Hidrodoe meer dan 100 doe-opstellingen waarbij je meer te weten komt over water. Als kers op de taart kan je er de 4D-film ‘Teruggespoeld’ bekijken met een 3D-bril.


Onze ervaring

We hebben al heel wat uitstappen gedaan, maar gho wat werden we hier super vriendelijk ontvangen! Tijdens de uitleg over ‘De Vlieg’-zoektocht en het grondplan werd ook Louiz betrokken. Nadien werden we ondergedompeld in alles wat met water te maken had. Er waren heel wat activiteiten die nog wat te moeilijk waren voor Louiz (2), maar met wat hulp van ons, lukte het meestal wel. Het leuke aan Hidrodoe is dat er voor elke leeftijd wel iets te vinden is. Weetjes, opdrachten, spelen met water, testjes of met water spuiten, je vindt het er allemaal. Bij heel wat opdrachten staan verhoogjes waardoor ook de kleinere kids aan de knopjes kunnen.


Watercafé

Na het spelen kan je in het Watercafé terecht voor een hapje en een drankje. Je vindt er onder andere spaghetti, pannenkoeken, piccolo’s, wraps en salades. Op het terras kunnen de kids zich uitleven op de speeltuin.


Doe-wandelingen

Reken voor een bezoek aan Hidrodoe ongeveer een halve dag. Wil je er graag een daguitstap van maken, dan kan je je bezoek aan Hidrodoe combineren met één van de drie doe-wandelingen. Deze starten allemaal aan de ingang van Hidrodoe, waar je in de waterwinkel de wandelboekjes kan aankopen.
Boswandeling Hidro-DOE-pad: Tijdens deze wandeling van 3,5km of 5km krijg je verschillende doe-opdrachten en zoekertjes. Ideaal voor de lagere school-leeftijd. De kostprijs voor het wandelboekje is 3 euro.
Drama in het bos: Dit is een interactieve smartphonewandeling van 4,5km waarbij je in de huid kruipt van een personage en het bos afspeurt naar antwoorden. Een boekje kost 3 euro en je kan het met 17 personen tegelijkertijd spelen.
Op pad met Professor Tack: Tijdens de wandeling van 1,2km voer je verschillende proefjes en opdrachten uit. Ideaal voor kleuters. Het wandelboekje kost 2 euro.


Parking

De parking ligt op 10 minuutjes wandelen van Hidrodoe. Neem dus zeker een paraplu mee als het regent. Louiz heeft geen buggy meer nodig voor deze afstand, maar indien je kindje dit nodig heeft, kan je bij aankomst in Hidrodoe je buggy achterlaten aan het onthaal.


Praktisch

❥ Adres: Haanheuvel 7 – 2200 Herentals
❥ Parking: Gratis op de parking van Sport Vlaanderen.
❥ Reservatie: Verplicht via deze link
❥ Kostprijs: 8,50€ voor volwassenen, 6,50€ voor kinderen vanaf 3j
❥ Buggyproof: Ja
❥ Rolstoelproof: Ja
❥ Lockers: Aanwezig en gratis (vergeet geen euro om in de locker te steken)
❥ Duur: Reken ongeveer 3 à 4u
❥ Toiletten en verzorgingstafel: Aanwezig

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts