Een (dag)tripje naar het Zilvermeer in Mol

Dat de kids zich gaan amuseren tijdens een (dag)uitstap naar het Zilvermeer in Mol, dat staat vast! Er zijn zoveel speeltuinen en attracties dat je met één dag niet toekomt om alles gedaan te hebben. De kids zullen dus van het begin tot het einde genieten van een dagtrip naar het Zilvermeer in Mol. En wat willen wij meer dan happy kiddo’s?


Camping

We verbleven één nacht op de camping van het Zilvermeer tijdens onze roadtrip met de camper door België. De camping heeft ruime plekken midden in het bos met alle voorzieningen die nodig zijn om met de camper te overnachten. Er zijn ook heel mooie, vernieuwde sanitaire blokken met douches en toilet. Je kan in het Zilvermeer niet enkel overnachten in een camper, maar ook in blokhutten, een tent, kampeerhutten en vakantiewoningen. Eerder op zoek naar iets avontuurlijker? Dan kan je er overnachten in een (Tiny) vlot, een Oeverhut of een Cocoon.


Speelplezier!

Je vindt in het Zilvermeer maar liefst een 7-tal speeltuinen, zowel voor jong als oud. De speeltuin voor de allerkleinsten grenst aan het terras van De Glinstering. Ideaal dus als je even wil afkoelen met een drankje terwijl de kids zich amuseren. Is het warm genoeg, dan kan je naar het strand. Daar vind je een waterspeeltuin en glijbanen in het water. Je kan er ook waterfietsen en roeien. Wij hadden helaas niet zo’n goed weer, maar met de speeltuinen was Louiz al uren zoet.

Blijf je wat langer in het Zilvermeer, dan kunnen de kids zich nog amuseren op de avonturentoren, de klimmuur, de speleobox of het zipline-parcours. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je er ook nog minigolf spelen, rijden met minicars of gocarts en kunnen de kids zich uitleven met hun fiets of skateboard op het skate- en BMX-parcours.


Krakketakketocht

De Krakketakketocht is een belevingsparcours van 2,5km waar de kids kunnen springen, klimmen en spelen. De tocht start aan de daginkom van het Zilvermeer. Door tijdsgebrek hebben we deze helaas niet volledig kunnen doen, maar we gaan sowieso nog eens terug om deze volledig te testen.
❥ Buggyproof: Ja
❥ Rolstoelproof: Neen
❥ Leeftijd: <12j


Onze ervaring

We konden gerust nog enkele dagen langer blijven in het Zilvermeer. Vooral Louiz had met 1 dag niet voldoende om alle speeltuinen te ontdekken én hij had al vriendjes gemaakt op de camping. Wij komen dus zeker nog eens terug voor een daguitstap of overnachting zodat we alle speeltuinen, het strand en de Krakketakketocht kunnen testen. Dat het een kindvriendelijke camping is, daar kunnen we dus niet omheen. Al is het niet alleen super leuk voor de kids, maar ook een heel fijne, natuurlijke omgeving voor de ouders.


Praktisch

❥ Adres: Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol
❥ Reservatie: Je kan hier een dagpas reserveren
❥ Kostprijs dagpas: 5€ per persoon vanaf 6jaar
❥ Kostprijs camperplaats: 22€ per nacht (+ 10€ indien voorkeurslocatie)
❥ Faciliteiten camping: Water, elektriciteit, toiletten, afvalwater lozen, chemische toilet lozen en douches

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts