Getest en goedgekeurd: Speelbos ‘t Vossenhol in Bertem

De warme dagen zijn dan wel voorbij, maar hoe zalig is een herfstwandeling in het bos? 🙂 Tot voor kort waren we nog nooit naar een speelbos geweest met Louiz, maar nadat we er onlangs eentje bezochten in Londerzeel, hadden we de smaak te pakken. Ik vond een heel fijn speelbos in Bertem, omgeving Leuven.

Parking
Er zijn 2 parkings voorzien aan het speelbos. Eentje aan de rand van het speelbos en eentje op 5 minuutjes wandelen van het speelbos. Best kan je ‘Eikenbos, Bertem’ of ‘Heerbaan, Bertem’ ingeven in de GPS. Via Waze kan je gewoon ‘Speelbos Vossenhol’ ingeven. Als de parkings volledig volzet zijn, kan je ook aan het gemeentehuis of op het gemeenteplein van Bertem parkeren. Ga je met de fiets? Dan kan je je fiets parkeren aan de fietsenstalling.

Heel veel te beleven!
Het speelbos is zo’n 5 ha groot en heeft heel veel verschillende natuurlijke speeltuigen. Zo zijn er houten speelhuisjes, een houten wip, touwen, boomstammen, een ‘auto’ gemaakt uit boomstammen… Daarnaast is er ook een glijbaan en klimmuur! Fijn om een leuke wandeling af te wisselen met tussenstops doorheen het bos. Louiz vond het ZO leuk dat er serieus wat traantjes vloeiden toen we naar huis gingen. Vijf minuutjes later lag hij in slaap in de auto, mission accomplished! 🙂

Picknick
Er is een heel toffe en grote speelweide aan het speelbos. Ideaal om even te voetballen, een spelletje te spelen of rond te lopen.
Neem je picknickmand mee en geniet er op een dekentje of één van de picknicktafels van iets lekkers. Wij gingen in de namiddag en genoten van een tussenstop op de speelweide zodat Louiz zijn boterhammetjes kon opeten. Hij vond het geweldig want ondertussen kon hij naar de kindjes kijken die met een bal naar elkaar aan het shotten waren.

Zijn jullie fan van de speelweide?

Hebben jullie nog vragen? Stuur me dan een berichtje via elke@sunkissed.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts