Vogels spotten met kindjes in Broek De Naeyer (Willebroek)

Net zoals vliegtuigen, is Louiz ook gefascineerd door vogels. Oké ze zijn wel wat moeilijker te spotten, maar gewoon al de verschillende geluiden vindt hij geweldig. Zijn je kids wat groter? Neem dan een verrekijker mee en laat ze mee zoeken naar de verschillende soorten vogels die je kan bewonderen in Het Provinciaal groendomein Broek De Naeyer.


Parkeren
Eerlijk is eerlijk, de ligging van Broek de Naeyer is niet zo top. Het ligt net langs een industriepark en er is toch wel wat lawaai van de vrachtwagens en werken. Maar eens je in het natuurgebied bent, vergeet je de vrachtwagens, is het er muisstil en waan je je in een klein paradijsje. Parkeren kan je best op de grote baan, de Stuyvenbergbaan in Willebroek (tenzij je de Otter-wandeling wil doen, dan parkeer je best op de startlocatie hieronder).
Let op: Het kan hier aan de grote baan gevaarlijk zijn om met kindjes over te steken. Houdt hen zeker goed in het oog 🙂
Er zijn ook fietsknooppunten die langs dit natuurgebied lopen.

Vogels spotten
In Broek De Naeyer zijn 2 vogelspothuisjes. In de huisjes zelf staat wat informatie over de verschillende soorten vogels. Zet je neer met de kindjes op één van de bankjes in het vogelhuisje en zoek door de open raampjes naar de watervogels.
Let op: Het is verplicht om hier een mondmasker te dragen voor personen ouder dan 12 jaar.

Wandelen
Er zijn 2 wandelingen mogelijk (3km en 4km). Wij namen de buggy mee en dit was goed te doen. Af en toe liggen er wel grote takken op de grond, maar dit kan ook deels liggen aan de kleine storm die er een paar uur daarvoor over ons land kwam 🙂

Otters en bevers op het spoor
Hebben de kids zin in wat meer actie? Maak dan de leuke ‘Otters en bevers’-wandeling van de otters en bevers doorheen Broek De Naeyer. Door middel van verschillende doe-opdrachten, komen jullie alles te weten over Castor Bever en Lutra Otter. Je komt ook langs 1 vogelspothuisje, dus dan kan je de wandeling met het spotten van de vogels combineren.

❥ Aantal km: 2,9
❥ Startlocatie: Sasplein, Klein Willebroek. Haal de sleutel op in het Sas-huis of bij Sacchetti’s om de kistjes onderweg te kunnen openen.
Route

Plattegrond Broek De Naeyer

Geniet ervan!

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts