Sunkissed Natuurspeelkaarten

Het ideale spel voor ouders en kinderen om van iedere wandeling een waar avontuur te maken. 

Eindeloos plezier

Speel 1 van de 5 verschillende spellen of ga aan de slag met de 30 doe-opdrachten en vragen, voor een dag vol plezier in de natuur. Voor kids tussen 2,5 en 10 jaar.

Verspreid de kaarten met de afbeeldingen naar beneden over de tafel, het picknickkleed of het gras. Laat de kids om beurten 2 kaartjes omdraaien. Zijn het 2 dezelfde kaarten? Dan mogen ze dat paar houden. De winnaar? Diegene die aan het einde van het spel de meeste paren heeft verzameld!

Verstop 15 verschillende kaarten in de natuur en stuur je kids op kaartjesjacht. Wie de meeste kaarten heeft gevonden wint het spel. Net zoals paaseitjes zoeken dus, maar zonder de chocolade (al is een beloning altijd een leuk extraatje!) 

Verstop alle 30 kaarten in de natuur (of minder als de kids kleiner zijn). Hebben ze een kaartje gevonden? Dan moeten ze op zoek naar het tweede, identieke kaartje. De winnaar? Diegene die de meeste paren heeft veroverd!

Laat je kids een aantal kaartjes trekken. Ga op wandel, trek eropuit en laat hen onderweg zoeken naar de voorwerpen op de kaartjes. Wie kan de meeste voorwerpen vinden? Fun verzekerd!

Tijd voor pauze? Haal het kleurenspel (wit) boven! Zoek tijdens de wandeling of picknick steentjes, eikels en/of dennenappels. Kies 1 steentje om te gooien. Leg de 6 kaarten naast elkaar met de kleuren naar boven. Kies wie er mag beginnen: die persoon mag als eerste zijn steentje op de kaarten gooien. Valt jouw steentje bijvoorbeeld op de groene kleur? Dan moet je in de omgeving zoeken naar iets met een groene kleur, zoals een grassprietje of mos. Je mag elk object maar 1 keer gebruiken, zo blijft het spannend! Heb je een voorwerp met de juiste kleur gevonden? Dan krijg je een eikel, steentje of dennenappel als punt. Kan je geen voorwerp vinden? Dan gaat de beurt naar de volgende. Kan niemand nog een nieuw object vinden? Dan is het spelletje afgelopen. Wie de meeste eikels, steentjes en/of dennenappels heeft verzameld, is de winnaar.

Gedaan met saaie wandelingen, tijd voor (inter)actie! Los de vragen of de opdrachten op, of nog beter: combineer ze! Laat de kids tijdens de wandeling minstens 1 kaart trekken (afhankelijk van de opdracht of het antwoord op een vraag) en geniet samen van een speelse, interactieve wandeling.

Bestel jouw kaarten

Je kan via deze pagina gemakkelijk jouw kaartenset bestellen.
Een kaartenset kost €26,95!

Je kan bij jouw bestelling kiezen voor verzending binnen België (€4,5)
of gratis afhaling (Grimbergen)

Meer Sunkissed?

Volg Sunkissed op Instagram of bekijk 1 van de vele blogs met inspiratie voor kindvriendelijke uitstapjes.