Deze gezonde en kidsproof tussendoortjes zijn ideaal om mee te nemen op uitstap

Een gezond tussendoortje voor de mini’s?

Je kent dat wel (of toch niet & dan ben ik misschien de enige die dit af en toe voor had haha) … je staat in de winkel en zoekt wat tussendoortjes om mee te nemen op uitstap. Slecht idee om onvoorbereid naar de winkel te gaan, want je kan niet direct op ‘gezonde’ tussendoortjes komen, dus neem je al snel koekjes mee. Laat staan als de mini’s mee zijn en de Plop- of Bumbakoekjes zien staan. Omdat we vaker een paar uur gaan fietsen of een daguitstap maken, vond ik het toch belangrijk om niet altijd suikerrijke koekjes mee te nemen. Ik zocht dus een aantal alternatieven voor deze koekjes die ook makkelijk mee te nemen zijn op uitstap.

Dit zijn de favorieten van Louiz:

1. Fruit
Fruit blijft een een goede keuze om mee te nemen op uitstap. Je kan de kids laten kennis maken met alle soorten, vormen en structuren. Is het wat moeilijker om de mini’s fruit te laten eten? Dan kan je er ook figuurtjes van maken.
Als we gesneden fruit meenemen voor Louiz, doen we er vaak een heel klein beetje verse citroensap op, dit voorkomt dat het bruin wordt. Gaan we voor een aantal uren weg? Dan neem ik het fruit ongeschild en ongesneden mee en voorzie ik een mesje met omhulsel rond.


2. Lilalou koekjes
De absolute favoriet van Louiz (en stiekem ook van mezelf) zijn de Lilalou Biscuits. De koekjes van Lilalou zijn vegan en lactose vrij. Ze bestaan uit haver en granen, zitten vol met vitaminen en vezels en bevatten 50% minder suikers. Daarnaast zijn ze ook nog SUPER lekker. Ons lievelingskoekje? Die met haver en chocolade (jep, serieuze chocolade-lovers hier).


3. Smoothie
Dit is echt een topper bij Louiz. Kies zelf fruit, groenten en (plantaardige) melk/yoghurt/groeimelk dat je kindje graag lust en mix alles goed tot de stukjes er uit zijn. Wij nemen deze meestal mee in een thermosfles (zodat de smoothie koel blijft) met herbruikbaar rietje of in een herbruikbaar zakje.

Louiz zijn favo receptje:
– 100 ml ongezoete ca+ plantaardige drink
– 50 g fruit (aardbei, blauwe besjes, peer)


4. Havermout banaan koekjes
Een makkelijk koekje om samen met de mini’s te maken.

Ingrediënten:
– 2 bananen
– 150 gram havermout
– 25 g kokosvet

Bereiding:
– Verwarm de oven op 180 graden
– Plet de banaan en roer de havermout hierdoor
– Smelt het kokosvet en roer dit door het beslag van banaan en havermout
– Eventueel kan je er ook nog donkere chocolade, veenbessen, kokos of rozijnen door mengen
– Maak kleine koekjes van het beslag en leg ze op de bakplaat
– Zet de koekjes 15 minuutjes in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.


5. Gezonde appelwafeltjes
Ingrediënten:
– 100 g havermout (fijn gemixt)
– 1 appel
– 7g bakpoeder
– 1 ei
– 180ml (plantaardige) melk
– 10g honing
– 1tl vanille-extract of 1 vanille-stokje (merg)
– (Kokos)olie

Bereiding:
– Schil de appel en snijd fijn
– Mix het havermoutmeel, het bakpoeder, het ei, de melk, vanille-extract, de appeltjes en de honing tot een glad beslag
– Laat het deeg even rusten
– Verhit je wafelijzer net voor je gaat beginnen bakken
– Strijk het wafelijzer in met kokos(olie)
– Bak de wafeltjes


Ook Lieselot van The Good Club gaf enkele tips:

1. (Plantaardige) yoghurt
Kies hier liefst voor biologische yoghurt met een beperkt suikergehalte. Je kan ook zelf stukjes fruit toevoegen om het suikergehalte te beperken.
Je kan de yoghurt meenemen in een thermopot zodat ze koel blijft.


2. Speltwafel
Zelf gaven we tot voor kort rijstwafels aan Louiz. Door hier veel over te lezen, bleek dat dit niet zo gezond is voor kleine kindjes. Lieselot gaf speltwafels als tip en alternatief.


3. Rijstdrink
Dit is de zoetste variant van de plantaardige melkvarianten, waardoor kindjes dit graag drinken.


4. Soep
Ook soep is makkelijk om mee te nemen tijdens een uitstap. Hou ze lekker warm in een thermosfles. Eventueel kan je ook volkoren soepstengels meenemen.


5. Snoepgroentjes
Denk hierbij aan komkommer, tomaatjes, avocado… Eventueel kan je ook wat hummus in een potje meenemen, de eiwitten uit de kikkererwten stillen de honger goed.

Lieselot Sablon is een erkende dieet-en voedingsdekundige. Je kan in The Good Club terecht voor een kwalitatief aanbod natuurlijke gezondheidsproducten en gezonde maaltijden. Daarnaast helpt Lieselot zoeken naar een duurzaam evenwicht om gezond te leven op een niet-restrictieve manier.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts